Veřejná zakázka: 1. část veřejné zakázky: „Zámecké konírny – Community Hub - konírny a mléčnice“

Informace o části veřejné zakázky

fáze zadávacího řízení Probíhá hlavní řízení
Probíhá fáze dle hlavního zadávacího řízení
DBID: 1959
Jedná se o část veřejné zakázky: „Zámecké konírny – Community Hub“

Název a popis předmětu

  • Název: 1. část veřejné zakázky: „Zámecké konírny – Community Hub - konírny a mléčnice“

Stručný popis předmětu:
Předmětem plnění 1. části veřejné zakázky je rekonstrukce původních objektů bývalé mléčnice a bývalých koníren, které jsou evidovány jako součást kulturní památky. Součástí je také výstavba nových objektů - spojovací chodby mezi dvěma stávajícími objekty, která bude realizována jako lehká prosklená, hliníková konstrukce. Hlavním cílem stavebních úprav je zastavení chátrání stávajících objektů a dispoziční úprava pro nové využití jako komunitní centrum k pořádání vzdělávacích, společenských a kulturních akcí. Více v podrobnostech projektové dokumentace a položkového rozpočtu.
Konstrukčně, historicky a památkově hodnotný krov stavby mléčnice bude zachován v maximální možné míře při současném zesílení dle statického posudku Ing. Habrnala; budou měněny pouze skutečně poškozené původní prvky nebo jejich části metodou kus za kus v odpovídajícím materiálu, profilech a způsobu spojování a opracování; v případě menší míry poškození budou prováděny opravy pomocí protézování, plátování a plombování tradičním tesařským způsobem; nové dřevěné prvky konstrukce krovu budou připraveny ručně tesáním, jejich napojování a spojování bude realizováno tradičním tesařským způsobem; rozsah výměn dřevěných prvků, způsob provedení tesařských spojů a další detailnější rozbor bude prováděcí firma projednávat s pracovníky památkové péče před započetím prací.

Areál zámeckého parku včetně koníren a mléčnice jsou kulturními památkami. V průběhu stavby je dodavatel povinen poskytnout součinnost zástupcům orgánu státní památkové péče a Národního památkového ústavu. Změny oproti projektové dokumentaci musí být projednány s orgánem státní památkové péče.
V případě realizace projektu dvěma dodavateli je nutná vzájemná koordinace stavebních prací. Dále se od dodavatele vyžaduje koordinace stavebních prací při realizaci přípojky NN (investor ČEZ Distribuce, a.s.).

Předpokládaná hodnota 1. části veřejné zakázky – „Zámecké konírny – Community Hub - konírny a mléčnice“ činí 108 587 580,62 Kč bez DPH.


Předpokládaná hodnota

  • 108 587 581 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Karviná

Položky předmětu

Hodnocení nabídek

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy